Des de 1980/81 treballant per la Cultura en general, la Valenciana i especialment la de Paterna.



jueves, 25 de mayo de 2023

Homenage als nous "Ateneistes d'Honor"

¡¡¡¡¡ Nueva ACTUALIZACIÓN !!!!!

HOMENAGE-EMOCIÓ 30-5-2023                  

L’antic i renovellat Cassino de la Plaça de Paterna ha conegut la major assistència de bona gent, ple a seny o de gom a gom de paterners que volien viure i “sentir” el mereixcut homenage que l’Ateneu Cultural Paterna li oferia a dos famílies fundadores de l’entitat, la de Milagro Ferrer i Jesús López junt a la de Vicent Andreu i Fina Barberà.

Tinguérem la presència de tres regidors/res del nostre Ajuntament, Roberto Usina, Teresa Espinosa i Paqui Periche, ateneistes les dos dònes i especialment pels anys de fidelitat Paquita Periche Chinillac; hem d’agrair-li ben de cor a Voro, el versador paterner la seua sensacional ajuda, nos salvà una baixa important duguent-nos a l’excelent cantador Pepe d’Almenara qui junt a Marisé de Montolivet conseguiren emocionar a tots els assistents en eixa joya raó d’Identitat que és el ben nostre Cant d’Estil Valencià; generosos aplaudiments i ulls humits per eixe recordar o descobrir, en els més jóvens, la vella bellea d’un tesor del poble pla que és cantar, a pèl i sense micròfon per l’1, l’1 i 2, l’1 i 12, les albaes i les riberenques; músics de vent del Centre Musical Paternense acaronats pel director Ivan Martí Cano a qui saludàrem junt a les dos guitarres i el guitarró que vingueren de Bétera...

Inicià l’acte el president Vicent J. Fèlix comentant la gran aportació de les dos famílies homenajades, creant Milagro Ferrer l’Escola de Pintura “Roberto Salvador” i sent, des de primeries del naiximent de l’entitat, patrocinadors Andreu-Barberà per a tantes activitats culturals de Paterna com ara els escacs, etc. Seguírem en uns preciosos versos de Xavier Casp i férem entrar als músics, versador i cantadors...les notes que són tradició del nostre cant ya conseguiren un respectuós silenci dolçament trencat per les màgiques veus de Marisé i Pepe, dissimuladament alguns mocadorets de paper s’acostaven als ulls en les primeres llàgrimes, les fortes palmades premiaven els versos dictats a cau d’orella per l’inspirat Voro i les privilegiades goles dels cantadors nos transportaven al temps de les nocturnes “Guitarraes” i el carro i l’haca del Gallo repartint cacau i tramussos, algun glopet de mistela, aigua i refresquets, la bota de vi i l’abadejo o bacallar...

A la fi de l’acte, les sàbies paraules de Milagro vingueren a confirmar la màxima de l’Ateneu “La Cultura és l’autèntica riquea dels pobles” o tot lo realment important no pot comprar-se en diners; Vicent Andreu agraí la distinció recordant els inicis de la creació de l’Ateneu Cultural Paterna; la vicepresidenta Carme Navarro entregava els tres “Bouquets” de flors a Milagro, Fina i Marisé; el més constant president Àngel Barona i l’actual Vicent J. Fèlix oferien un artístic recort-testimoni molt ben rebut pels homenajats i sobretot pels seus fills, gendres, nores i nets; com a remat, reconéixer el treball conjunt de tota la Junta Directiva..., com sempre per Amor a l’Art i a la Cultura.

                                                                                              Aureli, 31 de Maig 2023 

Para ver las fotos del acto pincha AQUÍ


Sin lugar a dudas, todos los que pudimos asistir al acto homenaje del Ateneo, salimos con la satisfacción de ver agradecidos a dos parejas de amantes de la cultura, que fueron agasajados con el inigualable "Cant d'estil Valencià" y unas palabras de cariño recibidas por los representantes de la entidad.

Nuestra mas cordial enhorabuena: Milagros-Jesús y Vicente-Fina, Fina-Vicente y Jesús-Milagro. Un honor formar parte de esta entidad y orgullosos de sus fundadores y promotores culturales. 


* * * * * * * * * * * *



Creemos que es un momento importante para acompañar al Ateneo en el reconocimiento que haremos a dos familias que, desde la fundación de nuestra entidad, han apostado por la Cultura con su dedicación, colaboración, patrocinio y amor. 

Esperamos que no falte nadie.