Des de 1980/81 treballant per la Cultura en general, la Valenciana i especialment la de Paterna.



lunes, 11 de abril de 2022

Diploma 40 aniversari normes de la RACV en el Puig (6-4-22)


          El dimecres 6 d'abril la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) celebrà, en el Saló d'Actes de l'Ateneu Mercantil de Valéncia, el 40 aniversari de l'acte d'adhesió a les normes de la RACV en el Puig.

     S'inicià l'acte en la proyecció d'un vídeo que narrà, en relat curt i en essència, els fets i postures de personalitats, intelectuals, entitats, associacions  i partits polítics per a conseguir una normativa de la Llengua Valenciana, normes de la RACV, que donaren oficialitat a la Llengua valenciana i varen servir per a la redacció i publicació del nostre Estatut d'Autonomia, passant per la posterior creació de l'AVL i el devindre a l'actual situació.

    En acabant, Ampar Cabanes, qui fon Consellera d'Educació de la Generalitat Valenciana, nos explicà cóm introduí la llengua valenciana en les escoles i feu us d'esta normativa en les publicacions oficials.

    Seguint el guió, el Decà de la RACV, José Luis Manglano de Mas, entregà un diploma i un llibre a un bon grapat de persones i entitats d'un àmbit ben ample, en homenage per la seua adhesió ad esta normativa i la seua utilisació i difusió en la llengua i cultura valencianes. Entre estes entitats fon nomenat l'Ateneu Cultural Paterna per la llavor sembrada i activitats fetes, recollint, el seu president,  el corresponent diploma i llibre de l'homenage, llibre que és el desenroll del guió de l'acte en forma més concreta i extensa. Un homenage que nos ompli d'orgull i que li oferim a Paterna.

    Finalisà l'acte el Decà de la RACV en un discurs de clausura agraint a tots els usuaris l’haver triat les també nomenades normes d’El Puig, bona gent que han fet del valencià l'eix de la seua vida i transmeten el seu valor en l'educació dels fills.